Cine atesta creativitatea? Mentalul colectiv si noutatea lucreaza impreuna. Fara creatie si fara o decizie de a schimba, inova, educa, nu poate exista o ajustare a mentalului colectiv, de care noi, ducem multa lipsa si asta pentru ca avem multe defecte: forma infinita a invidiei, lipsa de apreciere pentru un lucru bun facut, mimarea excelentei personale, refuzul adevaratilor creatori si impiedicarea acestora sa se implineasca. Interventia domnului profesor universitar doctor Tiberiu Brailean a fost mai interesanta si mai criticata. Floarea (dupa parerea personala) a fost primul element cultivat de om, ce aducea in prim plan o formare a simtului estetic. Frumosul prima data s-a manifestat cu ajutorul naturii. Insa pentru atingerea esteticului, a frumosului, a creatiei libere ai nevoie de cunoastere (in ordine cronologica: revelata, filosofica, stiintifica).
Impactul si Efectele asupra Jantelor
Incidentele in trafic sunt un lucru pe care orice sofer doreste sa le evite cu orice pret dar dupa cum stim din practica acest lucru nu este in totalitate posibil oricat de mult am respecta legislatia privind circulatia pe drumurile publice. Nu stim niciodata ce obstacole ne vor intampina pe drum fie vorba de simple denivelari, gropi sau alti participanti in trafic care nu sunt atenti. Cateodata chiar si o groapa luata la viteza prea mare ne poate provoca avarii neprevazute caroseriei sau elementelor de directie sau unui alt element de obicei ignorant de soferi, jantele. In prezent exista nenumarate servicii legate de intretinerea sau repararea masinii printre care si servicii de reconditionare sau reparare a jantelor. Iata cateva lucruri importante de tinut minte cand intampinati astfel de probleme. Trebuie mai intai sa diferentiem intre tipurile de jante disponibile la momentul actual astfel jantele din otel reactioneaza in mod foarte diferit in cazul unui impact fata de jantele din aliaj. Diferenta este data de compozitia acestora, cele mai rezistente fiind jantele din otel. In cazul acestora intretinerea este foarte ieftina dar prezinta si un mare avantaj cand vine vorba de avarii, acestea se mai pot modela astfel incat sa mai fie utilizabile fie de catre o mana specializata fie chiar de posesorul masinii cu ajutorul unui ciocan.
In cel din urma caz recomandam ca dupa mai multe intervetii de acest gen janta tot ar fi necesar ca aceasta sa fie dusa la o vulcanizare deoarece au aparate care masoara cu precizie orice denivelare prezenta pe aceasta iar o persoana aibilitata poate interveni pentru o reparatie de calitate. In schimb jantele din aliaj au fost concepute pentru performanta iar aceasta a presupus printre altele si o scadere in greutate. Un aliaj presupune imbinarea calitatilor mai multor elemente pentru a beneficia de avantajele tuturor astfel aluminiul este un material usor iar pentru o duritate mai mare se introduc alte elemente precum magneziul. Datorita compozitiei acestea in timp se pot avaria structural ireparabil mult mai usor. Spunem ireparabil pentru ca spre deosebire de jantele din otel cele din aliaj odata avariate nu vor mai reveni niciodata la forma initiala. Nu exista posibilitatea ca aceastea sa fie indreptate fara aparatura specifica care la momentul actual nu este eficienta decat in putine cazuri. De cele mai multe ori odata avariata o janta din aliaj nu va mai fi viabila si nu va mai oferi aceeasi siguranta in condus.
Creativitatea
Trebuie sa fim constienti ca o societate, sau progresele unei societati ne influenteaza viata. Acestea vin din formele de manifestare a fiecaruia dintre noi, sau de la cei pe care ii consideram capabili sa ajute la un progress cu ajutorul creativitatii, a imaginarului. Omul care creaza, asa cum s-a spus si in seminar, este cel dezamagit de ce vede in jurul sau, cel care vrea sa aduca ceva mai bun, nou, sa imbunatateasca si sa impartaseasca. Cand ne gandim la actul creator sau la creativitate nu trebuie sa facem referire doar la domeniul artelor (artele ca de exemplu pictura, sculptura, etc.) ci putem vorbi de oricine si orice domeniu care incearca aceasta cale (filosofie, istorie, religie, economie, cultura, politica).
Abonați-vă la:
Postări (Atom)